Fear of dog

Photo: You Tube Screenshot

žanr:  grindcore

Fear of dog su predstavljali novosadski odgovor na svetski grindcore trend koji je nastao sredinom osamdesetih, kroz bendove poput britanskih pionira Napalm Death, Heresy i Unseen Terror i drugih.

Sredinom 1989. godine, nakon razlaza sa grupom Kapetan Leshi, Stevan Gojkov (gitara) i Zoran Galić (bas), potpomognuti Dejanom Podobnikom (bubnjevi) i Edvardom Jankovićem (vokal) počinju sa radom na autorskim pesmama, koje su snimili početkom naredne godine uz pomoć Davora Kodžomana iz zagrebačkog benda Patareni.

Budući da su jedno vreme delili jednog člana sa bendom Atheist Rap (Stevan Gojkov je svirao bubnjeve u Atheistima), nakon jednog zajedničkog nastupa u Smederevu 1990. godine tamošnji izdavač „Good Ghost Records“ ponudio im je izdavanje materijala, koji je objavljen pod naslovom „Whats that noise comming from my ass?“ Album je bio kombinacija studijskog i live snimka. Na A strani našlo se čak 15 kompozicija, dok je B strana nosila snimak koncerta iz kluba Linea. Nakon toga Podobnik odlazi na turneju sa bendom Patareni, zbog čega originalna postava Fear of Dog prestaje sa radom.

P.S.

Stevan Gojkov je do 1994. svirao bubnjeve i gitaru sa bendom Atheist Rap. Kasnije je ostavio sviranje i posvetio se sakupljanju rege muzike.

Dejan Podobnik živi u Amsterdamu i svira u bendu Olho de Gato.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*